poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: jobsupply prosze o opinie  (Przeczytany 30907 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Novy

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Odp: jobsupply prosze o opinie
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Gru 2009, 14:59:10 »
Tak przeglądałem forum, natknąłem się na jakieś ogłoszenia z firmy JobSupply A/S. Rzuciłem okiem na ich stronkę www i zobaczyłem takie "cudo"  ;) Tekst pochodzi spod tego linku: http://www.jobsupply.pl/page.aspx?pageid=20

szczególnie wpadł mi w oko taki oto zapisek:

"Jak obliczane jest Twoje wynagrodzenie?

Prawo dunskie gwarantuje Ci taka sama wysokosc zarobków jak w przypadku pracowników miejscowych. Jako nowo zatrudniony pracownik naszej firmy, do czasu otrzymania dunskiego nr ewidencyjnego CPR oraz informacji z dunskiego urzedu skarbowego o wysokosci podatku i przyznanych ulg – otrzymywac bedziesz tygodniowa zaliczke w wysokosci ok. 500 DKK (ok. 250 pln). Po uzyskaniu danych o podatku – bedziemy Ci wyplacac wynagrodzenie co dwa tygodnie na wskazane przez Ciebie konto bankowe."

Teraz pojawia się pytanie: Czy to jest O.K. w świetle prawa? Zaliczki wydawane przez czas oczekiwania na uzyskanie nr CPR ? Teoretycznie czas oczekiwania wynosi około 4-5 tygodni, ale w praktyce może być to więcej jak wiadomo. Sprytne rozegranie trzeba przyznać...

"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
 Jean Cocteau

keny79

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Gru 2009, 22:55:22 »
pracowałem dla Jobservera a następnie po zmianie nazwy dla Jobsupply.z firmą pod szyldem Jobserver nie mam miłych wspomnień.to co zapamiętałem to ciągła walka o pieniądze w związku ze złym naliczaniem godzin za pracę.po zmianie nazwy na Jobsupply te kłopoty się skończyły(akurat w moim przypadku).choć wiem ,że wiele osób nadal nie mogło z nimi dojść do porozuminia.szczególnie utrudniały to dziewczyny pracujące w administracji Jobsupply.co do rozliczenia rocznego to nie miałem kłopotów ale przyznaję ,że opłaty administracyjne oraz koszty zakwaterowania w stosunku do komfortu to było istne zdzierstwo.

Offline jezabel

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
praca przez agencje polska z poznania
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Sty 2010, 20:52:42 »
Witam
przebywam na terenie Danii , jestem ososba poszukujaca pracy , znalazlam ogloszenie Firmy JSC HR Concept natomiast swoja siedzibe maja w Danii pod nazwa (JSC SEARCH & SELECTION ApS, Svenborgvej 243, 5260 Odense)
przynajamniej w informatorez od tej firmy ktory dostalam taka nazwa widnieje
prosze o podpowiedzi co do rzetelnosci tej firmy , moze ktos z was bedzie mogl podzielic sie ze mna swoim doswiadczeniem z gory dziekuje za wypowiedzi pozdrawiam

Offline KIKI

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Sty 2010, 07:23:42 »
 To ta firma ktora dziala na polskich warunkach...cos 23 zl na godz

aro rac

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Cze 2010, 16:57:46 »
OBECNIE FIRMA NAZYWA SIĘ -BLUE COLLOR-
I SYTUACJA SIĘ ZACZYNA POWTARZAĆ , JAK MASZ PRACE TO ZAŁATWIĄ CI DOMEK LETNISKOWY I BĘDZIESZ DOJEŻDZAĆ PO 40 KM DO ROBOTY , KOORDYNATORA TO JA NIE WIDZIAŁEM JAK JESTEM TU 5 TYGODNI - SWOJĄ DROGĄ CIEKAWY JESTEM ZA CO MU PŁACĄ?. CHYBA ZACZYNA SIE ROBIĆ TO CO Z JOB SERWEREM, FAKT JEST JEDEN JAK JEST WSZYSTKO ZAŁATWIONE TJ. KARTA PODATKOWA , TO KASA WPŁYWA REGULARNIE. ALE TAM GDZIE ROBIE ZACZYNA SIĘ ROBIĆ OBÓZ PRACY ZOBACZYMY JAK TO DALEJ BĘDZIE WYGLĄDAĆ.

[Posted on: 04 Cze 2010, 20:46:41]

MUSZĘ Z RADOŚCIĄ POWIADOMIĆ , ŻE FIRMA CIĘŻKO PRACUJE NAD SWOIM IMAGE. OBECNIE POMAGAJĄ W ZNALEZIENIU LOKUM, JEŚLI CHODZI O WYPŁATY TO NIE MA KŁOPOTU, ZAWSZE SĄ . I TAK TO POWINNO WYGLĄDAĆ. TAK TRZYMAĆ.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #19 dnia: 10 Cze 2010, 16:57:46 »

bardzo proszę o przetlumaczenie

Zaczęty przez dar_czarDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 11823
Ostatnia wiadomość 24 Lip 2007, 12:41:29
wysłana przez dar_czar
proszę o przetłumaczenie

Zaczęty przez robi2007Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 1